HTML

Győri Gyufalevelek

„Mindig jobb, ha az igazságban kételkednek, mintha a hazugságban hisznek.” (Osvát Ernő)

Fábián Gyuri a Facebookon

Győzelem Szövetség

2014.01.14. 23:22 Fábián György

John Ronald Tolkien az Oxfordi Egyetemen az angolszász nyelv és irodalom professzora volt. Ám nem innen ismerszik. Írói munkássága és a szövetségbe vetett mesebeli hite tette hallhatatlanná. Fiatalabb korosztály körében pedig a szakálas Új-zéland fanatikus Peter Jackson filmrendező. Mert ugye! A Gyűrűk ura.

hazassag-1-238x238.jpgA győzelmi szövetség, no lássuk csak kikből is állott? Volt ugye a Kósza, no meg a királyi sarjadék, és a Törp, meg a Tünde (ezek ketten nem szívlelték egymást eleinte, de nagyon nem) és a Félszerzetek, akik nem átallottak szőrös mezítlábasan világot járni. És ott lépdelt velük fakó lován a varázsló is, amolyan házi bölcsként. Hát sokan nem adtak volna társaságukért egy garast sem.

Kivéve azokat, akik tudják, hogy a mesék nem azért kezdődnek el, hogy tanulság nélkül, mint egy posztmodern mozifilm, a teljes kilátástalanságba fúródva érjenek véget. 

Aki jól olvas a sorokban és közöttük, már az első pillanatban tudta, az egymással is hangot kereső szövetkezők legyőzik a fő gonoszt, hiába kacsingat rájuk ijesztő félszemével a hatalom. Saját fenséges csúcsairól csatába küldve még a sáros csatakos fogcsattogtatáshoz kiválóan értő orkokat.

A szövetség összeállt. És akadtak kérdések, akadtak kételyek, talán még azon is elgondolkoztak egyesek a csapatból, ki is az igazi gyűrűhordozó, ám lám csak lám. Ez a kis félszerzet, akiről talán még maga sem hitte el, hogy igazi hős, csak beért a célba. Mondhatnám, bevette a hálót! Góól! Lám!

Ha szövetséget kötöttél, azt jelenti, többé váltál, mert nem csak magadban, de másokban is tudsz hinni!

Másokban is megbízol! És ők is bíznak benned.

A szövetségek nem biztos, hogy állnak, míg a világ-világ, de náluk alkalmasabb forma nincs arra, hogy közös erővel változtassunk életen, sorson. 

A szövetség pont ezért életforma. Megmondom, úgy ahogy van, nekem az egyik legszimpatikusabb. Mert ha valaki szövetkezik, attól még nem kell, hogy leessen a gyűrű az ujjáról. Vagy ha igen. Na bumm. Nem olyan nagy ár azért, hogy egy jobb világban éljünk.

No. Ezért  (is) szeretem a Gyűrük ura című könyvet, filmet, gondolatot.

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyori-gyufalevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr505758953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása