HTML

Győri Gyufalevelek

„Mindig jobb, ha az igazságban kételkednek, mintha a hazugságban hisznek.” (Osvát Ernő)

Fábián Gyuri a Facebookon

Orbán az év embere?

2014.01.21. 10:52 Fábián György

328268.jpgKedves unokaöcsém, Gyuri! Európa közepéről, Svájcból nézem a világ dolgait, és szurkolok a te politikai karrierednek. Azt azonban látnod kell, hogy mi is van a világban. Nekem azt írod, hogy Orbán megosztotta, szétverte az országot, nincs nemzetközi tekintélye, csak az oroszoknál, akiket húsz éve ő zavart el, de itt van egy hír: a Magyar Hírlap szerint Orbán Viktort választották meg a Gazeta Polska olvasói az év emberének. Tudtál róla? Nem olyan buta ez az Orbán. Szeretettel, Putyi bá

Kedves Putyi!

Képzeld, a Kukutyin Hírmondó meg engem választott az évszázad emberének, sőt a világ legjobb írójának. 

Akkor én lennék az?

A Polska Gazeta és a Magyar Hírlap vélhetően egy tőről fakadó - ez utóbbi példányszáma nem is mérhető, alig pár ezer darab! pedig országos lap – pártos újság. 

Ha Brüsszelben, vagy Németországban, vagy Franciaországban, esetleg Svájcban egy mérvadó újság választja az év emberének a mi drága (és ezt értsd szó szerint, mert piszok sokba került ő és baráti köre a választóknak eddig) Viktorunkat, akkor beszélgethetünk róla, mit is jelenthet ez? De addig?

Lengyelországban egyébként könyvet is írtak róla, hogy milyen nagyszerű. Sajnos azonban, és ezt én igazán jól tudom, a fehér lapok sok mindent elbírnak.

Mit szólsz például ahhoz, hogy Viktor az általa egyszer már elzavart oroszokat egy 30 éves elkötelezettséggel visszahívta Magyarországra. Az IMF hitel nem kellett, de most Putyin hitele igen?

Nem írhatom róla, hogy elvtelen ember lenne, hiszen mindig voltak elvei, csak mindig mások, és érdekes módon mindig olyanok, melyek őt a hatalomhoz segítették. És a pénzhez.

Orbán valóban okos ember. Ám ez sajna nem elég ahhoz, hogy jó közszolga legyen. Márpedig a minisztereknek, miniszterelnöknek, ez lenne a feladata. Vagy legalább az, hogy egyeztessen az országával, mielőtt megköt egy akár teljes pénzügyi rabszolgaságot is eredményezhető szerződést.

Szerintem egyébként az a legokosabb ember, aki tudja, hogy ő nem a legokosabb. Nos, ez a veszély Viktort nem fenyegeti. Megingathatatlan, mint a gránitszobor, melyet jól fizetett alattvalói a Gazeta cikkhez hasonló ügyekkel faragnak róla.

Várom híreidet, mi látszik rólunk a messzi távolból.

Unokaöcséd, a kis Gyuri

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyori-gyufalevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr695773219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása