HTML

Győri Gyufalevelek

„Mindig jobb, ha az igazságban kételkednek, mintha a hazugságban hisznek.” (Osvát Ernő)

Fábián Gyuri a Facebookon

Ördög és a szentelt víz, avagy a FIDESZ nem vitázik

2014.02.25. 09:22 Fábián György

ordog83.jpgKedves Putyi! Svájcban a népszavazáson nem írtad meg, mire szavaztál? Csak nem azért, mert te is az ellen foglaltál állást, hogy idegenek bemehessenek az országba? Te, akit 56-ban befogadott és segített Svájc? Te, aki magyar vagy, és a boldogságod ott találtad meg? Remélem, jól döntöttél. Egy ország nem attól lesz nagy, ha bezárkózik, hanem attól, ha kinyitja kapuit! Nem kirekeszt, hanem befogad! Nem ellenséget keres, hanem barátot!

Azt írod egyébként, hogy számos televíziós vita előzte meg az eseményt. Hogy a pártok képviselői, vezetői sokat vitáztak egymással, és kérdezed, hogy mikor olvashatod az én vitáimat képviselőjelölt ellenfelemmel? Vagy mikor nézheted meg egy videó-megosztón?

Hát jelentem innen a törpe lelkű diktátorok hazájából, semmikor. Nálunk a hatalom, amely mindig biztos mindenben, ha magával kell azt megbeszélnie, fél a vitáktól, mint ördög a szenteltvíztől. Fél attól, hogy kiálljon a nyilvánosság elé, és tényekkel megmérkőzve bizonyítsa igazát.

A jelen hatalom velejét nem csupán a maga megrendíthetetlen jóságába, okosságába, szépségébe és atomerőműépítő adósságpolitikájába vetett hite járja át, hanem a félelem is, nehogy valaki egy utcasarkon eléje toppanjon, szétrántsa a kabátját és két mikrofont előrántva  arra kényszerítse, vitatkozzon vele.

A fideszes logika két dologban verhetetlen, az eredménytelenségek eredményként való feltűntetésében valamint abban, miként kerülheti el az igazi szembesítést.

Nem értem.

Én is írtam levelet, meg emailt fideszes riválisomnak. Állna már ki velem egy nyilvános vitára valahol a köztéren. Aztán hadd lássák az emberek kinek az érvei a meggyőzőbbek. Nem tette. Vagyis gondolkozott két hetet, aztán megüzente, nem állja a vitát.

Elgondolkoztató. Ha ő, egy fizetett politikus nem meri vállalni a nyilvánosság előtt azt, amit csinál, akkor kitől várható ez el?

Üzengetni, lapokat, óriási mennyiségű plakátot kinyomtatni  könnyű a választási küzdelemben. De tudásban, hitben, akaratban, meggyőződésben, az országos tényekben, a helyi érdekekben megmérkőzni az már kemény dió.

Azon kívül, hogy a minden normális demokráciában meglévő választási vitát is besöpri az orbáni rezsim, a maga agymenése szerint elfordított gondolkodás paravánja mögé, mint valami múltból származó csökevényt, ez a szomorú tény felvet még egy kérdést.

Ha valaki, országgyűlési képviselőjelöltként nem áll ki vitatkozni vélhető riválisával – legyünk őszinték ez a meccs Győr 1.-ben kettőnk között dől el, halkan jegyzem meg az én javamra J -  mert kimondatlanul az országos utasításra hivatkozik, miszerint a FIDESZ letiltotta a vitákat, hát milyen demokratikusan működő képviselő most és milyen lenne, ha bejutna a Parlamentbe? Nyilvánvaló, önálló akart nélküli gombnyomó automata.

Persze van még remény. Hiszen a választásokig több mint egy hónap még hátra van, lehet meggondolja magát és mégis csak lesz vitánk. De jó is lenne, bár akkor nem tudom hova rakjam majd a vitát lemondó levelét? Talán oda, ahova a többi fideszes cellulózpazarló betűszaporítást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyori-gyufalevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr205831858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása