HTML

Győri Gyufalevelek

„Mindig jobb, ha az igazságban kételkednek, mintha a hazugságban hisznek.” (Osvát Ernő)

Fábián Gyuri a Facebookon

Nyugtasd a gazdagok riadt kis lelkét...

2014.01.24. 00:53 Fábián György

Kedves Putyi! Azt írod nekem, hogy a Győzelem Összefogása a veszekedés összefoghatatlansága. Mert minden vezető magának akarja a hatalmat benne.  Legalább három főnök van, számolod meg Svájcban a magyar közszolgálatinak nevezett tévék híradásaira támaszkodva. Hát, tudod, te vagy a kedvenc nagybácsim, de azért néha nagyon mellé trafálsz, pedig úgy tudom a Svájci Gárdában mesterlövész voltál.


127_jozsef_attila_nagy.jpgElőször is kérlek, ha te egy külföldön élő magyar vagy, akit valóban érdekel, mi a vérveres jóság folyik itt nálunk most közéleti szinten, szíveskedjél a nyelvgyakorlatokban páratlanul tehetséges közszolgálatinak még csak nem is csúfolható TV csatornák és közrádiók helyett a következő internetes oldalakat látogatni. 168ora.hu, hvg.hu, index.hu, 444.hu, no meg győri kötődőként kedvenc újságom, a kisalfold.hu honlapját.(Vagy olvass Attilát!) Ezekből közelebb kerülhetsz a valóság megítéléséhez. És nyilván tudod, hogy tőlünk Nyugatra számos sajtótermék található, melyek foglalkoznak a honi helyzettel. És azt nem a demokrácia mintapéldájaként közlik általában. 

De ne hidd, hogy nem értelek meg. Nektek, külföldön élő magyaroknak ez az ország, mivel még disszidensek és nem menekülő elvándorlók vagytok, voltatok, csak jobboldali lehet. Ez a tudat kell ahhoz, hogy megmagyarázzátok, miért is mentetek el. Ok. Ám élünk itt mi még páran, akik már nem a jobboldali, baloldali stb. elvek mentén szeretnénk élni, hanem a jól élünk, és van este svájci csoki, vagy szarul élünk, és azt sem tudjuk milyen az között.   

És eleget szívtunk, meg szívunk is még, mert nyilván nincs átmenet e nélkül. Bár ebben sem vagyok biztos.

A hátunkon fát lehet vágni. Ezt valahogy megtanultuk elviselni. Azt már kevésbé, ha ezért nem fizetnek meg – olvastam, Svájcban egy diszkont boltban 4000 frank az átlagbér, több mint 800 ezer forint! Magyarországon, ahol az árak ugyanazok, a munka csak több ennek hetede se!

Ám ha a kevés fizetéshez még hozzájön az arcpirító kekkség, a cinizmus, na attól kicsit forr az agyvizünk.

Most éppen forr. Fedő van rajta. A fedőn ott ül a vagyona, a hatalma minden súlyával a „főnök”. De érzi, hogy forró a segge alatt a terep. Ezért is kapaszkodik veszettül, pedig ahogy a Szenzációs József Attila mondta:

Szállj költemény, szólj költemény

mindenkihez külön-külön,
hogy élünk ám és van remény, -
van idő, csipjük csak fülön.

Nyugtasd a gazdagok riadt
kis lelkét - lesz majd kegyelem.
Forrást kutat, nem vért itat
a szabadság s a szerelem.

Szólitsd, mint méla borjuszáj
a szorgalmas szegényeket -
rágd a szivükbe - nem muszáj
hősnek lenni, ha nem lehet.

https://www.youtube.com/watch?v=8Wj_onzbcxU

Attilának, mint mindig, most is igaza van. De megjegyzem, a hősökre most szűkség van ahhoz, hogy eljöjjön a szabadság és a szerelem ideje!

Ölel unokaöcséd!

Kisgyuri 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyori-gyufalevelek.blog.hu/api/trackback/id/tr325779121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása